Links

Op deze pagina vindt u diverse links naar bezienswaardigheden in de provincie Drenthe

Magisch Drenthe

Wilt u weten wat u de komende dagen kunt ontdekken en beleven in Magisch Drenthe?

www.magischdrenthe.nl

 

Ellert en Brammert

In dit museum, gelegen in de streek het Ellertsveld, herleeft het verleden van Zuidoost-Drenthe. Het wonen en leven in deze omgeving wordt uitgebeeld door verschillende woonvormen. In de eerste plaats is daar de plaggenhut. Maar een Saksische boerderij, tolhuis, schooltje en zelfs een gevangenis behoren o.a. tot de collectie. In de oude boerenherberg is ook nu een hapje en een drankje verkrijgbaar. In de expositiegebouwen zijn diverse verzamelingen ondergebracht.

http://www.ellertenbrammert.nl/

wildlife

WILDLANDS is een compleet nieuw park waar natuur en avontuur op een overweldigende manier samenkomen. Wandel door de boomtoppen in het tropische oerwoud terwijl je de ringstaartmaki’s en olifanten bespiedt. Vind jezelf ineens terug tussen de zebra’s en de leeuwen, sta neus aan neus met ijsberen onder water en ontdek de pinguïns.

www.wildlands.nl

Gemeente Emmen

Meer informatie over de gemeente Emmen vindt u op de website.

www.emmen.nl

Veenpark

In het Veenpark in Barger-Compascuum, bij Emmen, komt de Drentse veenhistorie tot leven. Je rijdt en vaart er door nostalgische dorpen en een natuurlijk hoogveengebied met echte turfafgraving. De bakker, de kruidenier, de klompenmaker en de turfsteker zijn er elke dag aan het werk.

www.veenpark.nl

Van Gogh

Het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam/Veenoord is het enige openbaar toegankelijk pand in Nederland waar één van de beroemdste schilders ter wereld, Vincent van Gogh, woonde en werkte.

www.vangogh-drenthe.nl

Orvelte

In het levendige monumentendorp Orvelte – waar mensen gewoon wonen en werken – beleeft u de geschiedenis aan den lijve. Ga mee op reis en beleef Orvelte zelf!

www.orvelte.net

Veenhuizen 1
Veenhuizen2

Heeft u wel eens aan de schandpaal gestaan? Een cel van binnen gezien? Op de stoel van de rechter gezeten? In het Gevangenismuseum kan het allemaal. Misdaad en straf zijn van alle tijden, maar de manier waarop we straffen is door de eeuwen heen sterk veranderd. Hier ontdekt u alles over misdaad en straf in Nederland vanaf 1600 tot en met nu.

www.gevangenismuseum.nl

Hunebed

De mensen in Drenthe besloten om van alle keien die rondzwierven een grafkelder te bouwen. Ze werden waarschijnlijk altijd in de buurt van een nederzetting gebouwd. We nemen nu aan dat mensen het toen belangrijk vonden om hun overleden familieleden een mooie laatste rustplaats te geven, want het zal niet eenvoudig zijn geweest om zo’n hunebed te bouwen. Bovendien gaven ze hun doden kado’s mee zoals aardewerk en sieraden. De zwerf keien wogen tussen de twee duizend en twintig duizend kilo, dat is te vergelijken met het gewicht van een auto.

Meer informatie over de geschiedenis van de hunebedden vindt u op de website van www.hunebeddenwijzer.nl

De website van het hunebedmuseum is nog in aanmaak

www.hunebedmuseum.nl

SleenWeb

De stichting SleenWeb is opgericht om het dorp Sleen op Internet te presenteren. De stichting beheert de site, zorgt voor het plaatsen van nieuwsberichten en columns. Daarnaast zijn er zo’n 150 deelnemers aan de site (ondernemers, stichtingen en verenigingen). De website is er voor de inwoners van Sleen en omgeving.

www.sleen.nu

kampwesterbork

De geschiedenis van kamp Westerbork is vooral bekend vanwege de jaren 1942-1945. Het kamp werd echter al in 1939 gebouwd en in gebruik genomen. Tot de afbraak in 1971 is het kamp nagenoeg voortdurend in gebruik geweest.

www.kampwesterbork.nl

Festival zoet

Sleen is ‘the place to be’ voor taartenbakkers en smulpapen. Meer dan 80 zorgvuldig geselecteerde stands bieden de allerlekkerste taarten, bakbenodigdheden, prachtige serviezen, tafellinnen, schorten, theemutsen, brocante, kookboeken, vers fruit, meel, ambachtelijk gemaakte jams, kookboeken, honing, allerlei koffie- en theesoorten en bijzondere drankjes.

festivalzoet.nl